MI A FLOSSING?

MI A FLOSSING?

Flossing egy új sportprevenciós és rehabilitációs terápiás irányzat, amely kiválóan alkalmazható önállóan, un. flosstréning keretében vagy kombináltan egyéb terápiákkal mint a manuálterápia vagy a gyógytorna részeként.
MI AZ ALKALMAZOTT ESZKÖZ?
Egy speciális méretű, vastagságú és rugalmasságú gumiszalag mindig az egyénhez, a kezelt terület nagyságához, állapotához választva.
A flosstréning célja a kezelt terület regenerációjának gyorsítása, támogatása útján valósul meg.
MIRE HAT A FLOSSING?
A flossing alkalmazásának célja a fájdalom, kötőszöveti (fascia) feszesség, mozgásbeszűkülés, izomerő csökkenés, vagy a túlterhelés miatti krónikus gyulladások a fasciaháló különböző formájú és súlyosságú letapadásának, csavarodásának, összetapadásának megszüntetése.
HOGYAN HAT A FLOSSING?
Sérülés esetén a fascia háló rétegei egymáshoz képest elcsúszva, deformálódva crosslinkek által “összetapadva” gátolják a szöveti regenerációt, ezáltal pedig a rehabilitáció sikerességét. A sérülés hatására a szövetben megrekedt folyadék a nyomást fokozva váltja ki az érzett fájdalmat. A mozgással járó fájdalmak felerősödhetnek a gyógytorna alatt is. A kontraindikációk figyelembe vétele mellett alkalmazott szakszerű flossing technika és flosstréning együtt kiváló és gyors hatást ér el a crosslinkek szakítása, a mobilitás növelése és a fájdalom csillapítása terén. Ezáltal a sportrehabilitációs tréning és a gyógytorna is fájdalommentesebb, sikeresebb lesz.

MI TÖRTÉNIK A FLOSSING TERÁPIA SORÁN?
 erősíti, lazítja és nyújtja az izomzatot,
 javítja a tartást,
 oldja a stresszt,
 javítja az emésztést,
 növeli a fizikai és pszichikai teherbírást,
 minden életkorban jótékonyan hat
A terapeuta megállapítja a szöveti elváltozás jellegét, típusát, súlyosságát, az elváltozás következményeit, a páciens szöveteinek terhelhetőségét és ellenőrzi a terápia kivitelezhetőségének lehetőségét, azaz fenn áll-e kontraindikáció. A vizsgálatot követően Flossingot teker az érintett testrészre, az elváltozás függvényében más-más nyújtottsági arányban.
Az eljárás gyors és látszólag egyszerű, azonban széles körű szakmai ismeretekre kell épülnie annak érdekében hogy a kívánt hatást érjük el, így azt kizárólag képzett szakemberek végezhetik.
A Flossing-szalagnak köszönhetően mostanra lehetőségünk van kompresszió mellett tréninget, tornát is végezni
A szalag segítségével minden oldalon változó arányú nyomást, ezáltal nagyobb mértékű folyadék transzportot tudunk biztosítani. További hatás, hogy a kompresszió kiszorítja a vért az érintett területről, majd a néhány másodpercig tartó szorítás megszűnését követően az rohamtempóban áramlik vissza a kezelt területre,ezáltal is felgyorsítva a gyógyulást.
A páciensek mindezt kellemes, könnyed érzésként írják le.

Kinek ajánlott a Flossing?
⦁ Myofasciális disbalance
⦁ Arthritises és fibrotikus ízületre
⦁ Akut/posttraumás ödéma
⦁ Befagyott váll
⦁ Patologiás discus a kéz ízületeiben
⦁ Biceps tendopatia-gyulladás
⦁ Achilles tendinopathia -ingyulladás
⦁ Szalag ruptúra-sérülés
Kinek nem ajánlott?
⦁ Nyílt seb
⦁ Terhesség
⦁ Tumoros megbetegedés
⦁ Bőr betegségek
⦁ Viszér- gyulladt
⦁ Trombózis
⦁ Bakteriális gyulladás
⦁ Lehetséges reakciók a flossband használatakor vagy utána
⦁ Bőr pír vagy irritáció
⦁ Csalán kiütés
⦁ Hematóma
⦁ Rövidtávú gyengeség érzet
⦁ Nyomási fájdalom és szorító érzés a kezelés alatt
⦁ Vegetatív reakció-idegi

Flossing kezelés ára 2000.-Ft
FDM Fájdalom kezelés + Flossing szalag 60 perc 5000.-Ft

Debrecen, Domb utca 1 sz.
Debreceni Belvárosi Jógastúdió